2010-11-20 14:43:27• hírek • Szatmár.ro

Még vannak szabad munkahelyek

Szatmár megyében folyamatosan csökken a szabad munkahelyek száma.

A betöltetlen munkahelyek száma jelentősen csökkent az elmúlt időszakhoz képest: megyei szinten már csak 120 szabad állás vár az elhelyezkedni vágyókra. Legkönnyebben még mindig a textiliparban tudnak elhelyezkedni, mivel a megyeszékhelyen közel 30 szabad állás van ezen a területen. A megyeközpontban 111 szabad munkahely van, amelyből 5 esetben szükséges a felsőfokú-, 104 esetben a középfokú végzettség, 2  esetben  pedig nem várnak el semmilyen végzettséget.

Az varrodai munkásokon kívül 8 helyre várnak lakatost, 8 helyre kereskedelmi ügynököket, 7 helyre hegesztőt, 5 helyre raktárosokat, 5 asztalost és két helyre cukrászt. Megfelelő szakképzéssel egy helyre kereskedelmi eladót várnak

Nagykárolyban jelenleg 8 szabad állás van: őt helyre kamion és személyautó vezetőt várnak, és van egy-egy szabad hely könyvelői és autószerelői szakmában. Avasfelsőfaluban egy helyre várnak takarítónőt. Tasnádon és Turcon még mindig nincs szabad állás.

Azokra akik külföldön szeretnének elhelyezkedni Máltán és Szlovéniában vár munkalehetőség. Máltán 200 orvosi asszisztenst és 20 gyógyszerészt keresnek, míg Szlovéniába egy kamionsofőrt várnak.  - áll a az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség közleményében.

A lehetőségekről bővebb információt az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti osztályának székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt kaphatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: