2017-02-17 11:31:22• hírek • Kocsis Zoltán

5,4 millió euróról várnak választ Sárközújlakon

Tavaly két jelentős összegű beruházást pályázott meg az európai uniós alapoknál Sárközújlak, a két pályázat összértéke pedig 5,4 millió euró. Azt ugyan még nem tudni, hogy a két pályázat milyen elbírásálásban részesül - magyarán, hogy nyer-e vagy sem - , Piricsi Artúr polgármester elárulta: az első ellenőrzési pontot már sikerrel vette.

A két pályázat mindegyike 2,7 millió euró értékű. Az egyik 3,5 hektárnyi terület parkosításáról szól. Két területen. Az egyik a Rákta-patak, a főút, az ortodox templom és a Viitorului utcák közötti városrész, a másik pedig az óvoda hátánál található 1,7 hektáros terület. „A parkba többek között játszótereket, vízijátékot, sétálókat, kerékpárutat, gördeszkapályát álmodtunk meg", magyarázta a polgármester.

A másik pályázat öt darab négy emeletes panel tömbház hőszigetelését célozza meg.

„Amennyiben sikerül megnyerni a két pályázatot és megvalósítani a két beruházást, akkor ezzel teljesen megváltozna a váors központi részének arculata. Alaposan megszépülne", mondta Piricsi. „Arról nem beszélve, hogy lehetőséget biztosítanánk a fiataloknak szabadidejük eltöltésére, a tömbház lakóinak pedig jelentős segítség lenne a hőszigetelés megvalósítása", tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: