2010-06-05 12:52:59• hírek • Balog Anita

54 ezer lej gyűlt

Több mint hatszázan gyűltek össze szombat reggel a Szatmárnémeti Caritas szervezet székhelye elé, hogy részt vegyenek az idei jótékonysági gyalogmaratonon. Az útvonal most a megyeszékhely utcáin kanyargott, a végállomás pedig a Kossuth kert volt, ahol egy-egy tányér babgulyás várta a résztvevőket.

Péntek este mindenki aggódva nézett az égre, azt kémlelve, véget ér-e a több napja tartó eső, hogy minél többen ott lehessenek a Caritas idei gyalogmaratonján. Az időjárás szerencsére kegyes volt, szombat reggel kifejezetten kellemes idő fogadta azt a hatszáz személyt, akik vállalták: végiggyalogolják a kijelölt útvonalat, hogy részvételükkel a Caritas nappali központjaiba járó közel 450 hátrányos helyzetű gyermek taníttatásában, étkeztetésében segédkezzenek.

Az elmúlt évekkel ellentétben idén a résztvevők egy jelképes összegű nevezési díjjal is támogatták az idei jótékony célt. Újdonság volt az is, hogy idén nem a mikolai iskola udvarára érkeztek meg a gyaloglók, hanem a szatmárnémeti Kossuth Kertbe. Az ok rendkívül prózai: a több napos eső után az iskolaudvar úgy felázott, hogy nem volt alkalmas a Caritas maraton zárásának a megrendezésére.

Az új útvonal a megyeközpont utcáin vezetett: a  Libertatii tér, I.C. Bratianu, Stefan cel Mare, Ady Endre, Rodnei, Avram Iancu, Crisan, Grivitei, B-dul Traian, Kossuth Kert útvonalon. A résztvevőket a Kossuth kertben szokás szerint egy finom tányér babgulyás illetve üdítőital vagy sör várta. Amint Löchli Tünde, a Caritas igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta: a résztvevők hozzájárulásából illetve a szponzorok támogatásából összesen 53920 lej gyűlt a jótékonysági akción. Az esemény támogatói a Román Kereskedelmi Bank (BCR) és az Autonet a Consult Scolari Egyesület  voltak.


Hatszázan gyalogolták le a távot
Hatszázan gyalogolták le a távot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: