2019-10-14 08:06:40• hírek • Szatmár.ro

54 ezer lej büntetést osztottak ki 24 óra alatt Bukarestben telefonhasználatért

Szombaton lépett életbe az új törvény, melynek értelmében durva pénzbüntetést kaphatnak azok, akik vezetés közben a telefonjukat nyomkodják vagy éppen a fülükhöz emelve beszélnek rajta.


A Mediafax tudósítása szerint a fővárosban a rendőrök a tematikus ellenőrzések során 64 alkalommal büntettek, a pénzbüntetések összértéke pedig meghaladja az 54 ezer lejt. Sőt, mivel a szabálysértések halmozásáért az autóvezető akár 30 napra is búcsút mondhat a jogosítványának, több esetben erre is sor került.
 

A ProTV hírekben látható riportjából kiderült, amennyiben valaki a piros lámpánál állva veszi kézbe a mobilját, az még rendben van. De amint elindult az autóval, búcsút kell mondani a mobilozásnak.  
 

A szabályozás súlyosbítására elsősorban azért volt szükség, mert sok baleset közvetett vagy akár közvetlen oka a vezetés közbeni mobiltelefon-használat volt. Nagy valószínűséggel a napokban Szatmár megyében is lesznek telefonhasználatra vonatkozó tematikus ellenőrzések, szóval vegyük komolyan az új szabályokat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: