2017-08-24 13:35:20• hírek • Agerpres.ro

53 menekültet mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség járőrhajója

53 menekültet mentett ki az Égei-tengerből az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex megbízásából küldetést teljesítő román parti őrség járőrhajója.

A MAI 1101 jelzésű járőrhajó legénysége hétfőn hajnalban a görög felségvizek felé tartó gumicsónakot észlelt az Égei-tengeren. Mivel a túlzsúfoltság miatt fennállt a veszélye annak, hogy a csónak elsüllyed, az abban utazó 24 férfit, 13 nőt és 16 gyermeket felvették a fedélzetükre. Az afganisztáni, iraki, illetve iráni állampolgárságú menekülteket megfelelő ellátásban részesítették, ennivalót és vizet adtak nekik, majd Híosz szigetére szállították, és átadták a görög hatóságoknak - tájékoztat közleményében a határrendészet.

A román határrendészek év eleje óta teljesítenek szolgálatot az Égei-tengeren az Európai Unió tengeri határait ellenőrző, Poseidon Sea elnevezésű misszió keretében. Azóta - önálló vagy a görög és a Frontex-egységekkel közös akciók során - összesen több mint 900 személyt mentettek ki a görög fennhatóság alá tartozó vizekből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: