2012-06-07 09:31:54• hírek • Blikk.hu

Illés-emlékkoncert Szörényiék nélkül

Budapest - Szörényi Levente (67), Szörényi Szabolcs (68) és Bródy János (66) nem lesz ott Illés Lajos szeptemberi emlékkoncertjén!

Az eddigi híradások „más irányú elfoglaltságra" hivatkoztak, de ez nem felel meg a valóságnak. A 2007-ben elhunyt Illés-alapító idén lenne hetvenéves, ennek tiszteletére rendezi özvegye, Makkai Lilla a nagyszabású koncertet a Sportarénában, a legendás együttes három oszlopos tagja azonban az évek során elmérgesedett viszony miatt marad távol.

Szörényi Levente szerint a „szemtelenség csimborasszója", ahogy az özvegy a múltban bánt velük, és ahogy a most tervezett koncertet szervezi, ultimátumszerű levelekben üzengetve a hajdani alkotótársaknak, s helyettük olyan fellépőket kérve fel, akik közül többen soha nem álltak egy színpadon Illés Lajossal.

- Évek óta tartó méltatlan állapot ez, valójában már nem tudni, merre halad az Illés szekere - mondta Szörényi Levente. - Amióta Lajos meghalt, az özvegye valósággal tombol. Meg akarja fordítani a történelem kerekét, azt akarja elhitetni, hogy mi csak másodosztályú szereplők voltunk az Illés-zenekar éle­tében. A 2010-es Hattyúdal című koncertem szervezésének háromnegyed éve alatt átkok és rosszindulat özöne zúdult rám.

A harmadik részben szerettük volna az Illés-dalokat úgy megidézni, hogy mi hárman élőben játszunk a színpadon, míg az elhunyt Lajos és Pásztory Zoli felvételről, kivetítőn „csatlakozott" volna. Ám ezt Illés özvegye nem engedte, ügyvédi levelekben szólított fel, hogy tartózkodjak Lajos nevének, arcmásának mindenféle felhasználásától, nehogy már így akarjak reklámhoz, előnyökhöz jutni.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: