2006-01-30 23:50:26• hírek • Szatmar.ro

500 GB-os Western Digital merevlemezes meghajtó

A Caviar SE16 7200 fordulatra képes, adatátviteli sebessége eléri a 300 MB/s-ot.

A Western Digital 500 GB-ra növelte asztali Caviar, és 120 GB-ra Scorpio merevlemezes meghajtóinak teljesítményét, emellett pedig egy újfajta zaj- és fogyasztáscsökkentő technológiával is ellátta őket.

A Caviar SE16 7200 percenkénti fordulatra képes, adatátviteli sebessége pedig eléri a 300 MB/s-ot. Az új WD merevlemezes meghajtó 16 MB gyorsítótárral rendelkezik és támogatja a hatékonyabb NCQ parancsrendező megoldást is. Az eszköznél alkalmazták a Western Digital "WhisperDrive" és "SoftSeek" zajcsökkentő technológiáit, amelyekkel a HDD a gyártó szerint normál irodai és otthoni környezetben gyakorlatilag zajtalanul működik. Az újítások emellett a meghajtó energiafogyasztását is mérséklik.

A Western Digital az új Caviar HDD mellett kihozta a 2,5"-es Scorpio merevlemezes meghajtó 120 GB-os verzióját is, amelynél szintén alkalmazták a fent említett zaj- és fogyasztáscsökkentő megoldásokat. A noteszgépekbe való Scorpio memóriaeszköz 5400-as percenkénti fordulaton működik, energiafogyasztása azonban a gyártó szerint nem haladja mag a 4200 rpm meghajtókét. A 12 ms átlagos keresési idejű merevlemezes meghajtó tetszés szerint 2 vagy 8 MB gyorsítótárral, illetve Serial ATA vagy EIDE interfésszel lesz kapható, egyelőre meg nem nevezett áron.

prim.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: