2009-11-05 12:51:05• hírek • MTI/AP

4D-s filmet mutatnak be a II. világháborúról

Tom Hanks volt a producere és a narrátora annak a második világháborút bemutató 4 dimenziós filmnek, amelyet pénteken kezdenek vetíteni egy New Orleans-i múzeumban.

A Beyond All Boundaries című filmet a II. Világháború Múzeumának Victory Színházában játsszák, amely kifejezetten a 35 perces produkció számára készült. A 4D-s elemek olyan élményfokozó jellegzetességeket foglalnak magukba, mint a korabeli kellékek - köztük egy negyvenes évekbeli rádiókészülék -, szimulált szél és rázkódó székek.
Mint Hanks elmondta: "nem csupán egy szélesvásznú mozifilm készült", olyan tényleges dolgok "dobják fel" az alkotást, amelyek valóban az eredeti környezet érzését idézik fel a nézőben. A 36 méter széles vászon előtt ülők átélhetik a tankok dübörgését és a légelhárító lövedékek becsapódásának erejét is.

A múzeum 2015-ig tartó bővítése keretében a pénteki bemutatóra elkészült egy kantin és az Amerikai szektor elnevezésű étterem is.

"A második világháború történelmi parkjának szántuk a létesítményt, amely számos újdonsággal fogja meg a látogatókat" - számolt be a múzeum elnöke.

Hanks a kilencvenes évek óta dolgozik második világháborús produkciókon. Oscar-díjra jelölték a Ryan közlegény megmentésében nyújtott alakításáért és producerként dolgozott Az elit alakulat című tévésorozaton. Jövőre kerül képernyőre The Pacific című újabb szériája, amely három tengerészgyalogos sorsát követi a csendes-óceáni hadszíntéren.

A Beyond All Boundaries elkészítése öt évig tartott - árulta el a filmsztár. A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy egy ilyen rövid alkotás keretében mit emeljenek ki, ami mégis pregnánsan jellemzi a második világháborút. Végül Pearl Harbor mellett például az 1944 telén végrehajtott belgiumi német offenzíva került be a filmbe. De az is hangsúlyt kapott, hogy a háború hogyan változtatta meg gyökeresen az amerikai társadalmat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: