2021-07-28 12:21:49• hírek • Bede Emőke

46 évesen elhunyt Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa

fotó: commons.wikimedia.org
fotó: commons.wikimedia.org

Mindössze 46 éves korában meghalt Joey Jordison, a Slipknot nevű amerikai heavy metal banda alapító dobosa – adta hírül közleményében a zenész családja.

Jordison haláláról mindössze annyit árultak el, hogy „álmában, békében” hunyt el. „Joey halála után nehéz a szívünk és leírhatatlan a fájdalmunk. Azok, akik ismerték őt, értették a humorát, tudták, milyen jó a személyisége, mekkora szíve van, és mennyire szereti a családját és a zenét” – olvasható a közleményben, melyben a család arra kérte a rajongókat, barátokat és a sajtó képviselőit, hogy e nehéz időszakban legyenek tekintettel a hozzátartozók gyászára, és tartsák tiszteletben, hogy most nyugalomra és békére van szükségük. Úgy tudni, a zenésztől egy privát szertartás keretében fognak búcsút venni.



Joey Jordison Waukee-ben, az Egyesült Államok Iowa államának most körülbelül 12.000 lelket számláló városában nőtt fel szüleivel és két lánytestvérével. Az első dobfelszerelését 7 évesen kapta. Már játszott néhány zenekarban, mielőtt csatlakozott volna 1995 őszén a The Pale Ones nevű bandához, amely később Slipknot néven folytatta a zenélést. Jordison 2013-ig volt az együttes tagja, ám akkor nem pontosított okokra hivatkozva az útjaik szétváltak. A dobos csak évekkel később mesélte el, hogy távozásának oka egy súlyos neurológiai betegség volt.


„Búcsút mondhattam a lábaimnak, nem tudtam tovább játszani. Ez a sclerosis multiplex egyik formája volt, melyet nem kívánok a legrosszabb ellenségeimnek sem” – nyilatkozta 2016-ban. „Összeszedtem magam, elmentem a konditerembe és újra visszatértem a terápiához is, hogy legyőzzem. Ha én meg tudom csinálni, te is. Üzenem az összes sclerosis multiplex-szel, transzverz myelitis-szel vagy bármi hasonlóval küzdő embereknek: én vagyok az élő példa arra, hogy le tudod győzni ezt a szart” – mondta akkor. Jordison azt is elárulta, neurológiai betegségének első tünetei még 2010-ben megjelentek, viszont a kórt sokáig nem diagnosztizálták. Hogy halálának köze volt-e a betegségéhez, egyelőre nem tudni.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: