2019-04-04 08:31:11• hírek • Bede Emőke

45 önkormányzatánál lehet ingyenesen telekkönyvezni a földterületeket

A Nemzeti Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal (ANPCI) immár ötödik alkalommal hirdette meg a földterületek ingyenes telekkönyvezésére vonatkozó programot, melyre ebben az évben nem kevesebb mint 280 millió lejt különítettek el saját forrásokból.

2019-ben az egyes területi közigazgatási szervek fejenként 160 ezer lejt kaphatnak annak érdekében, hogy a lakosság számára ingyenesen tudják biztosítani a területek telekkönyvezését és az épületek ingatlan-nyilvántartásba vételét. Eddig 2181 polgármesteri hivatal jelezte, hogy élne a támogatás adta lehetőséggel, mellyel országos szinten összesen 3 291 000 hektárnyi földterületet és 4 066 000 ingatlant jegyeznének be. Április 3-mal kezdődően az ANPCI megyei irodái megkezdték az egyes hivatalok tájékoztatását a számukra odaítélt összegekről. Mint kiderült, Szatmár megyében 45 területi közigazgatási szerv adta le jelentkezését a támogatásra, így a megyénkbe érkező pénzalap ebben az évben 5 606 100 lej lesz. Hogy mely polgármesteri hivatal mennyi területet iktathat, ide kattintva tekinthető meg.


A hatályban levő törvények szerint a polgármesteri hivataloknak kötelességük kiválasztani és előnyben részesíteni a munkálatok során azokat a területeket, amelyek nemzeti érdekeltségű infrastrukturális fejlesztési tervekben szerepelnek, valamint azokat a mezőgazdasági területeket, amelyekért a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség (APIA) támogatást utal ki.


Mint a szerkesztőségünknek elküldött közleményből kiderül, a 2015–2023 Nemzeti Kataszteri és Telekkönyvi Program (PNCCF) fő célja, hogy az összes romániai ingatlan (területek, épületek, lakások) ingyenes bejegyzése az összesített kataszteri rendszerbe és telekkönyvbe, ezzel pedig megoldódjanak a tisztázatlan tulajdonjogi problémák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: