2010-07-26 23:45:30• hírek • Szatmár.ro

Ingyenes számítógép-kezelői kurzusok

Ingyenes számítógép-kezelői képzésekre jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű fiatalok.

A Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége közös számítógép-kezelői képzése a hátrányos helyzetben lévő fiatalok esélyeit szeretné javítani, illetve a munkavállalás folyamatát segíteni.

A tanfolyamok az Európai Unió által finanszírozott „Infotárs - magyar, román együttműködéssel az innovatív informatikai oktatásért" projekt keretében valósulnak meg, amelyet a szatmári és a magyarországi szervezet közösen nyert meg.

A kurzuson heti 2-3 elméleti órában, ezt követően pedig gyakorlatba ültetve sajátíthatják el a fiatalok tanfolyam anyagát két hónapon keresztül.

A tanfolyam résztvevői modern számítástechnikai ismeretekkel gyarapodhatnak, úgy mint az informatikai alapismeretek, Office-használat, webes álláskeresés, internetes pénzügyi ismeretek, valamint világhálós közösségek. Az új ismeretek elsajátítása után pedig a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy a tanultakat órák után gyakorolhassák a modern számítógépeken.

A projekt végén a legkitartóbb és legaktívabb fiatalok részt vehetnek a két - romániai és magyarországi - nemzetközi tábor egyikében, ahol alkalmuk nyílik majd arra, hogy megosszák tapasztalataikat.

A 16-26 év közötti fiatalok jelentkezhetnek a tanfolyamra az alapítvány székhelyén, a Ceahlăului utca 38 szám alatt. További információk a 0261-715-136-os telefonszámon.


Tanfolyam a Hans Lindner Alapítványnál
Tanfolyam a Hans Lindner Alapítványnál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: