2012-07-05 16:40:24• hírek • Póti Orsolya

442 diák részesül EURO 200 támogatásban

Szatmár megyében idén 451 diák igényelt számítógép-vásárlási utalványt az oktatási minisztérium EURO 200 elnevezésű programja keretében. Ebből 442 diák részesült a támogatásban.

Kilenc éve indította útjára az oktatási minisztérium az Euro 200 nevű számítógép-vásárlási programot, melynek keretében olyan nehéz szociális helyzetben lévő tanulókat támogatnak, akik nagyon nehezen vagy talán soha nem jutnának saját számítógéphez.

A program keretében a kormány 200 eurónyi támogatást biztosít új számítógép vásárlása esetén azoknak a tanulóknak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 140 lejt. Az utalvány 160 Gb HDD, 1 Gb RAM-ot tartalmazó és 2 Ghz-es teljesítményű számítógép megvásárlására érvényes.

Az idei évben 451 igénylő adta le kérését a Szatmár megyei tanintézményekben, és ebből 442 kérvényt fogadtak el. A számítógép vásárlási támogatást kapott tanulók neveit a szaktárca internetes címén és az iskolákban is kifüggesztette.

A támogatásra feljogosító utalványokat június 24-július 30. között lehet átvenni, ezekből pedig augusztus 31-ig vásárolhatnak számítógépet a diákok. A számítógép vásárlását igazoló számlák leadásának határideje szeptember 20.

A támogatásban minden tanuló csak egyszer részesülhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: