2018-08-10 07:31:05• hírek • Szatmár.ro

4,35 mg/literrel majdnem részegségi rekordot döntött egy dambovitai kerékpáros

Ráadásul sötétben, kivilágítatlanul kerékpározott közúton. Már amennyire ilyen állapotban lehet kerékpározni.

A Román Rendőrfőkapitányság a Facebook-oldalán írt arról a Dambovita megyei biciklisről, akit közlekedés közben, csütörtök este állítottak meg, mert nem volt kivilágítva. Mivel úgy látták, hogy indokolt az alkoholteszt, megfúvatták a férfit, az eredmény láttán pedig majdnem kiesett a kezükből a szonda. Az eredmény ugyanis 4,35 mg/liter alkoholkoncentráció volt a kilélegzett levegőben, amitől mások lábra sem bírnak állni, nemhogy biciklizni. Sőt, aki ennyire részeg, általában már kómába is esik.


A rendőrség a Facebookon annyit fűzött hozzá a történethez, hogy nyáron ugyan nagyon fontos a folyadék-utánpótlás, ajánlott, hogy ez a folyadék víz legyen.


Akármennyire is igyekezett rekord-szinten berúgni a szóban forgó kerékpáros, a kilélegzett levegőben mért alkoholkoncentrációban nem tudta megverni az eddigi bajnokot. A jászvásári polgármesteri hivatal munkatársát 5,36 mg/liter leheletben mért alkoholkoncentrációval kapcsolták le, miután majdnem összeütközött egy autóval, majd egy villanyoszlopnak csapódott.


Autósok esetében a 0,40 mg/liter alkoholkoncentráció már bűncselekménynek számít, viszont a törvény a kerékpárosok esetében - bármilyen részeg is legyen az illető - csak szabálysértést állapít meg, írja a Libertatea.ro. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: