2018-03-01 10:32:37• hírek • Bede Emőke

430 lóerős monstrummal gazdagodott a tűzoltóság gépparkja

A Szatmár megyei Szamos katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) munkatársai szerda délután ünnepélyes keretek közt mutatták be a sajtónak legújabb szerzeményüket, melyet uniós támogatással sikerült megvásárolni.

A jármű egy 430 lóerős Reanult márkájú vontatóból áll, melyhez két típusú konténert is tudnak csatlakoztatni. Az egyik olyan felszerelést szállít, mellyel kutatni és menteni lehet akár még földrengés esetén is, a másik pedig különféle anyagok szállításra alkalmas.
 

A kutató-mentő konténer komplex felszerelést rejt magában, a rendelkezésre álló eszközök száma eléri a négyszázat is. Ezt akár földrengések, súlyos balesetek helyszínén is be lehet majd vetni, de arra is alkalmas, hogy embereket mentsen extrém magasságokból vagy mélységekből.
 

A konténer beton vagy kő törésére alkalmas kalapácsokat, 3 darab áramgenerátort, kompresszorokat, fém vágására alkalmas ollókat is tartalmaz, valamint olyan hámokat, köteleket, horgokat is, melyekkel akár egy kútban vagy szakadékban rekedt embert is könnyűszerrel kimenthetnek. Mi több, olyan speciális kamerákkal is rendelkezik, melyek által a föld vagy törmelék alatt rekedt személyeket is fel lehet kutatni.
 

Az ISU képviselői nem tartják kizártnak, hogy a jövőben más felszereltséggel rendelkező konténereket is sikerül beszerezni, melyek szintén nagy szolgálatot tennének a megye tűzoltóságának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: