2009-11-09 14:49:32• hírek • Gozner Gertrud

420 állást hirdetett meg az ügynökség

Munkahely nélkül maradt szatmáriak tucatjai keresik fel naponta a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséget, hogy leadhassák kérvényeiket a segélyre.

A hivatal munkatársai minden nap körülbelül negyven iratcsomót tudnak iktatni, ennyire van csak kapacitásuk. Ez azzal magyarázható, hogy ebben az évben drasztikusan megnőtt a munkanélküli segélyért folyamodók száma: az év elején mért 1,9 százalék október végére elérte az 5,6 százalékot.

Ebben a periódusban a megye az utóbbi hét évben regisztrált legnagyobb munkanélküliségi rátával küzd, a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség kimutatásaiban 8755 személy van nyilvántartva, akik közül 4934-en részesülnek támogatásban az állam részéről, míg 3821-en nem kapnak semmiféle juttatást.

A szabad munkahelyek száma a megyében továbbra is változatlan, ezen a héten is 423 szabad állást hirdetett meg az ügynökség. Szatmárnémetiben 290 munkahelyre lehet jelentkezni, a legtöbb meghirdetett állás a könnyűiparban található, összesen 144. Keresnek ugyanakkor kovácsokat, ácsokat, általános orvosi asszisztenseket, kőműveseket és eladási ügynököket. Felsőfokú végzettségűeket 11 munkahelyre várnak, úgy mint szakorvosokat, kémikust és mérnököt. Avasfelsőfaluba főleg lábbelikészítőket keresnek, míg Nagykárolyban, Turcon és Tasnádon jelenleg nincs szabad állás meghirdetve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: