2013-05-09 09:13:53• hírek • Blikk.hu

400 milliót követelnek Schobertéktól a lemezkiadók

Besokalltak a hanglemezkiadók, amiért a fitneszguru nem fizetett jogdíjakat a Rubint Réka és a Schobert Norbi DVD-in hallható zenékért, ezért felszólítást küldtek neki, hogy egyenlítse ki tartozását, amely akár 400 millió forintra is rúghat.

- Nagyon csalódottak lettünk, amikor kiderült, hogy a Schobert család a DVD-iken felhasznált zenék felhasználásáért nemhogy engedélyt nem kért, de jogdíjat sem fizetett, és ezzel megkárosított minket.

Eszünkbe sem jutott volna, hogy egy ilyen népszerű és ismert személyiség, aki franchise-rendszerben működő pékségei kapcsán is tisztában van a jogdíjfizetési kötelezettséggel, éveken keresztül nem fizet jogdíjat. Elképzelésünk szerint Norbi és Réka a kétezres évek elejétől kezdve megjelentetett DVD-inek a példányszáma meghaladja az ötszázezer darabot.

Pontos adataink vannak, hogy csak az elmúlt három évben 174 ezer darabot gyártattak, amelyekhez kötelességük lett volna engedélyt kérni, és jogdíjat fizetni a kiadók és a szerzők felé. Számításaink szerint csak a kiadóknak fizetendő jogdíj mértéke elérheti a 400 millió forintot, ezért ügyvédhez fordultunk, és felszólítást küldtünk Schobert Norbertnek a tartozás kiegyenlítése végett - fejtette ki csalódottságát egy neve elhallgatását kérő kiadói munkatárs.

A kiadók először azt gondolták, félreértés történhetett, ugyanis a fitneszgurutnem úgy ismerték meg, mint aki képes lenne kibújni a kötelezettségei alól. Azonban hamar kiderült, hogy tévedtek, hiszen Norbi igencsak ellenségesen reagált, nem is nagyon akart szóba állni velük, a megkeresésekre nem ragált.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: