2005-09-28 10:57:51• hírek • Szatmár.ro

3 év börtön kínzásért

A fogolykínzó amerikai katonanő három év letöltendő börtönbüntetést kapott.

 

Három év börtönre ítélte és elbocsátotta a hadseregből Lynndie Englandet az iraki Abu Graib börtönben elkövetett fogolykínzások miatt egy amerikai hadbíróság.
A Magyar Rádió értesülései szerint sírva fogadta az ítéletet Lynndie England, az Abu Graib-botrány egyik legismertebb szereplője. A 22 éves katonanőt, a maximális 10 év helyett, 3 év börtönre ítélték. A katonai bíróság hétfőn mondta ki bűnösségét, mégpedig hat vádpontban: fogolykínzásban és obszcén cselekmények elkövetésében.

England védője kedden megpróbált a hadbírák érzelmeire is hatni: a tárgyaláson megjelent ugyanis England édesanyja, aki magával hozta az unokát, azaz Lynndie England tízhónapos kisfiát. "Itt ez a kisbaba, engedjék haza, küldjék haza a vádlottat, hadd foglalkozzon a gyermekkel! A stigmát most már úgyis egész életében viseli majd!" - fogalmazott a védő. Az ügyész azzal válaszolt, hogy nem tud más olyan esetről, amely annyit ártott volna az amerikai hadseregnek, mint az, amit Lynndie Englandék követtek el az Abu Graib börtönben.

Lynndie Englandet, bilincsbe verve, el is vezették a börtönbe. Az Abu Graib börtönben elkövetett kínzások miatt összesen kilenc katonát állítottak hadbíróság elé, s England pere az utolsó volt a sorban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: