2007-07-11 18:59:08• hírek • István Löchli

3D-s böngészés mindenkinek

 Egy különleges programmal 3D-s környezetben barangolhatunk a világhálón.

 Egy New York-i cég olyan böngészőt fejlesztett ki, mellyel a keresési eredmények szabadon lebegő objektumként jelennek meg. Az objektumok 3D-s térben jelennek meg, lehet navigálni köztük, nagyítani, balra vagy jobbra vinni.

A SpaceTime névre keresztelt program különlegessége, hogy az operációs rendszerre kell feltelepíteni, így egy dinamikus navigációt tesz lehetővé. Megjelenése óta a programot több mint százezren töltötték le, mely kisebb rekordnak számít.

Eddig a grafikus kártyák főképpen a játékokat támogatták, egyoldalú volt a kihasználtságuk de ezzel egy új világ tárul a internetezők elé, ugyanis egy teljesen más felületben barangolhatnak a világhálón. A programnak nagy rendszerkövetelményei vannak, minimálisan 512 memóriát és 128 megabájtos grafikai kártyát igényel. A programban, mint minden normális böngészőben, egy felső címlista jelenik meg, ahova a felhasználó beírja a kívánt kereső nevét. Ezt követően egy 3D-s felületben jelenik meg a keresett kifejezések.

A SpaceTime-nak azért vannak nagy rendszerigényei, mert a keresett kifejezések több ablakban jelennek meg, melynek pozitívuma, hogy a felhasználó mindent azonnal lát, így gyorsabban történik az információkeresés. A SpaceTime fejlesztése mintegy nyolc éve kezdődött el, technológiája által összesen hatvan oldal nyitható meg egyidőben. A másik óriási pozitívum, hogy az ablakokat nem kicsinyíti le, ugyanis 3D-s környezetben ez szükségtelen. Amennyiben a SpaceTime elterjed, úgy egészen más szemléletet fog adni a böngészésnek, játékosabbá és könnyedebbé fogja tenni.

A SpaceTime ingyenesen letölthető a vállalat oldaláról, de figyelembe kell venni a rendszerigényeit, nem megfelelő konfiguráció esetében nem működik kellőképpen.

 
 
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: