2012-06-12 15:22:31• hírek • MTI

3D televíziós csatornát indít a magyar közszolgálati média

Június 25-én az MTV Zrt.-MTVA elindítja Magyarország első 3D televíziós csatornáját. Az m3D kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható - jelentették be sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette: a kísérleti adást egyhetes próbasugárzás előzi meg június 18-tól, majd 25-én indul a műsorfolyam. Az m3D csatorna július 1-jéig a MinDig TV ingyenes adásában látható Budapest körzetében, majd július 2-ától a programhoz csatlakozó országos kábeltelevíziós hálózatokon is elérhetővé válik a műsora.
A 3D-s élményhez arra alkalmas televízióra van szükség, ezekből ma mintegy 150 ezer található Magyarországon - hangzott el a tájékoztatón.

Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa elmondta: a kísérleti sugárzás ideje alatt nemcsak sportesemények, hanem ismeretterjesztő és dokumentumfilmek, természetfilmek, valamint koncertek is láthatók lesznek a műsorban.

Rákay Philip közölte azt is, hogy a londoni olimpiát a világ mindössze 12 országában sugározzák 3D-ben, így például Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, Kína és az Arab Emirátusok mellett Magyarországon is.

Sajtótájékoztatót tartottak Budapesten a hamarosan induló 3D-s tévé kapcsán fotó: MTI

Szabó László Zsolt kiemelte, hogy a magyar közszolgálati média megújulási folyamatban van - tartalomban és műszaki értelemben is -, és ennek a megújulásnak fontos lépcsőfoka a 3D-s kísérleti adás. Emlékeztetett, hogy a szélesképernyős, 16:9 arányú adást, valamint a HD minőségű adást is a közszolgálati média vezette be Magyarországon.

Kérdésre válaszolva az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a 3D-s közvetítések jogdíja töredéke az olimpiai közvetítésekért fizetett díjnak, és az együttműködő partnereknek köszönhetően a kísérleti sugárzás az MTVA számára nullszaldós.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Cinema Cityvel kötött megállapodás értelmében több fővárosi és vidéki moziban is látható lesz az m3D csatorna adása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: