2015-02-10 12:00:20• hírek • Szatmar.ro

38. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata idén is meghirdeti a 38. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2015. március 31 - április 3 - ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers-, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várják minden 14 - 18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet, írógéppel, számítógéppel - 14 pontos betűnagysággal - írva, de ebben a terjedelemben kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak.

A pályázat benyújtási határideje: 2015. február 28.

A szervezők kérik, hogy a pályázók vagy e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum vagy pdf fileformátumban), az iroszak@t-online.hu címre küldjék el pályázataikat. (Ez esetben kérik, hogy az e-mail tartalmazza a pályázó nevét, címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolájának nevét, címét és e-mail címét is.) Fontos: az e-mailen küldött pályamunkák beérkezéséről csak abban az esetben tudnak visszaigazolást küldeni, ha ezt a szolgáltatást automatikus beállítással eleve kéri az e-mail beküldője. A postán érkező pályázatokat egy példányban kérik megküldeni. A borítékra a feladó kívülről írja rá, hogy melyik kategóriában pályázik (így: „verspályázat", „prózapályázat" vagy „irodalmi tanulmány-pályázat"). Tehát, aki két kategóriában pályázik, két külön borítékban küldje el írásait. A postán érkező pályázat belső címoldalán a pályázó tüntesse fel saját nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát is, valamint iskolája nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát. A postán érkező pályázatokat a következő címre várják: Írók Alapítványa, 1097 Budapest, Lónyay u. 43. fsz. 1.

A pályázat nem jeligés.

Az ötven legjobb pályázat szerzőinek 2015. március 15-ig elküldik a meghívást az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során a neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.

A beérkezett írások visszaküldését nem vállalják a szervezők. A sárvári irodalmi táborban csak a meghívottak részvételét tudják biztosítani, számákra a rendezvény díjmentes. Ráadásul szükség esetén az útiköltség térítését fizetik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: