2010-09-29 17:40:56• hírek • Szatmar.ro

37 millió eurós értékű projekt

Sajtótájékoztatón számolt be a megvalósításokról az Apaserv Rt. vezetősége.

Az eseményen  jelen volt Leitner János igazgató, Szendrei Antal projektmenedzser, Balog Ágnes minőségellenőr, Ilyés Gyula polgármester, illetve Kereskényi Gábor alpolgármester.

A közel 40 millió euró értékű pályázatot az Európai Unió írta ki ISPA (Strukturális Politikák Csatlakozás Előtti Eszköze) címen, és a csatlakozásra jelölt államok strukturális támogatását tűzte ki célul ezzel.

A 2002-ben megkezdett modernizálási folyamat idén ért évet, ezután pedig egy öt éves periódus következik, amikor a megvalósításokat fogják vizsgálni.

A vissza nem térítendő projekt pontos összege 37 355 000 euró, amelyből az unió 71%-ot vállal magára, a fennmaradó 21%-ot pedig az Európai Befektetési Bank kölcsönözte meg.

Négy fő megvalósítást hajtottak végre ebből az összegből: a nyers víz ellátó rendszer felújítását, az ivóvíztisztító berendezés, a szennyvíztisztító állomás, illetve a szennyvíz csatornarendszerének és a szennyvizet pumpáló berendezéseknek a modernizálását.

A korszerűsítésnek köszönhetően a rendszer veszteségei 7%-al csökkentek, nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a fejlesztések nélkül a jelenlegi ivóvíz, illetve szennyvíz ára is jelentősen magasabb lenne - mondta Leitner.


Közel 40 millió eurós fejlesztés az Apaservnél
Közel 40 millió eurós fejlesztés az Apaservnél


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: