2006-02-14 23:19:59• hírek • Szatmar.ro

376 évre ítéltek egy "419"-es csalót

Egy nigériai férfit elrettentésképpen több mint 300 év börtönre ítéltek.

A nigériai férfi az interneten csak 419-esnek nevezett csalássorozat miatt került a lagosi bíróság elé, mely elrettentésképpen több mint 300 év börtönre ítélte.
A 419-es estek az olyan e-mail alapú csalások, melyek különböző érzelmi eszközökkel, a bennünk élő empátiára építve vagy különlegesen ígéretes ajánlatokkal csalnak ki pénzt a felhasználókból.

A 38 éves elkövető 1 939 710 dollárt csalt ki az amerikai George Robert Blake-ből egy 20,45 millió dolláros állítólagos egészségügyi minisztériumi szerződés keretén belül. A nigériai Harrison Odiawa az Abu Belgori álnevet használta az interneten, és hamis állami biztosítékokkal győzték meg befektetése valódiságáról. Az elkövetőt a Gazdasági és Pénzügyi Bűncselekmények Bizottsága (EFCC) kerítette kézre, és az azonosításhoz leginkább a két fél között folytatott, több mint 100 telefonbeszélgetést használták fel. A vádlott egy elég homályos történetet adott elő egy kiberkávézóban bejelentkezve felejtett gépről, melyen megtalálta az amerikai telefonszámát, és állítólag tette nem előre eltervezett, hanem a körülmények spontán szülötte volt. A bírót nem győzte meg a történet, és az 58 felhozott vádból 48-at bizonyítottnak talált, majd kiszabta a 376 éves elriasztó börtönbüntetést.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: