2010-08-17 17:36:20• hírek • Szatmár.ro

Új fűtőtestek az iskolában

Lassan a végéhez közelednek a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola felújítási munkálatai.

Már a vakáció kezdetekor megkezdte a javítási, renoválási munkálatok a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola személyzete. A karbantartók és takarítók az elmúlt hetekben minden osztályteremben elvégezték a szükséges javításokat - az ajtókon, ablakokon, kijavították a falak hibáit is -, kimeszelték azokat a tantermeket, ahol arra szükség volt, a napokban pedig a tanintézmény épületének külső részét szépítik a dolgozók.

A „szépséghibák" orvoslása mellett ugyanakkor az iskola földszinti termeiben idén már sor kerül az összes fűtőtest cseréjére. „Összesen hatvannégy új fűtőtestet szerelünk most fel. Nagy szükség volt már a régiek cseréjére, mivel ezelőtt negyvenhat évvel kerültek az iskolába, így kivétel nélkül mindegyik elavult már." - magyarázta Ressler István igazgató.

Az új fűtőtestek mindegyike ugyanakkor csappal van felszerelve, így az osztályok saját maguknak állíthatják majd be azok hőfokát, így ha esetleg nincs szükség a téli enyhébb, napos időszakokban a fűtésre, akár ki is lehet őket kapcsolni.

„Az új fűtőtestekkel nagyon sokat tud majd spórolni az iskola. Ha pedig a következő évben sikerül az épület mindegyik radiátorát lecserélni, akár a felére is csökkenhet majd az iskola fűtésszámlája" - tudtuk meg az igazgatótól.


Új fűtőtesteket szereltek fel az iskolában
Új fűtőtesteket szereltek fel az iskolában


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: