2019-02-04 06:20:33• hírek • Blikk.hu

35 éven át őrizte férje titkát Máté Péter özvegye

Még csak 72 éves lenne ma Máté Péter (†37), de a legendás énekes 35 éve nincs velünk.

Dalaiért ma is rajonganak, és még számos slágert írhatott, énekelhetett volna, hanincs a váratlan halála. Igaz, özvegye, Edit (68) a Blikknek elárulta párja utolsó, eddig ismeretlen és megdöbbentő tervét: fel akart hagyni az énekléssel.
 

Az asszony tíz éve „főállású” nagymama, és biztos benne, hogy néhai szerelme csodás nagypapa lenne, aki büszke a két lányától, Dorkától és Edittől született, már kamaszodó unokákra, Gergőre (12) Kamillára (14) és Danira (16), akik a nyarakat még mindig szívesen töltik együtt Pázmándon, ahol legboldogabb időszakait töltötte az énekes a családjával.
 

– Péter rengeteget dolgozott. A napi megélhetésért sokáig aprópénzért ment haknikba, énekelt esküvőkön. Amikor megvettük, a telken csak egy düledező vályogépület állt, a lányaink dézsában fürödtek, vödörben hordtuk a vizet, de nagyon boldogok voltunk együtt. Halála előtt két évvel kezdett egy kicsit jobban menni anyagilag, felfedezték, kezdték megbecsülni, népszerű lett. Mégis úgy döntött, abbahagyja az éneklést, aztán a hangszerelés, a zeneszerzés és a színház felé fordul – árulta el Máté Péter özvegye. – Ki tudja, engedték volna-e neki a rajongók, de ezt tervezte. Már sohasem tudjuk meg, hogyan lett volna, hiszen az elhatározása után néhány hónappal elment…
 

Edit a váratlan tragédia után sohasem ment férjhez.

– Nekem úgy volt természetes, hogy ő az egyetlen férjem. Tizenöt évet töltöttünk együtt, miután Valentin-napon a Fortuna bárban kiszemelt. Nagy szerelem volt a miénk – emlékezett vissza Máté Edit, aki szerint ha Péter fentről látja, hogy a lányai boldogok, az unokái sportolnak és zenélnek, valamint, hogy a régi slágereit ma is szeretik az emberek, biztosan elégedett.
 

– A halála után hosszú évekig képtelen voltam megnézni a fényképeinket, meghallgatni a dalait – vallotta be az asszony. – Sokat beszéltem hozzá, néha a nehezebb időkben kimondottan dühösen: miért hagytál itt?! Ma viszont már megnyugtat a hangja, szeretem a dalait, nagyon jólesik, hogy példaképnek tekintik és szeretik őt a fiatal zenészek.


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: