2019-02-11 06:30:26• hírek • közlemény

3,5% betegápolásra: támogassa idős, beteg embertársaink szakszerű otthoni gondozását

Támogassa idős, beteg embertársaink szakszerű és szeretteljes otthoni gondozását jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával!  

Ma van a Betegek Világnapja. Gondoljunk ezen a napon az idős, beteg emberekre együttérzéssel és szeretettel, és azokra is, akik életüket a betegek ápolásának szentelték.


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 1994-ben, azaz negyed évszázada alapította meg első házibetegápoló központját Mezőpetriben. Az évek folyamán újabb és újabb településeken jöttek létre hasonló Caritas-intézmények: Szatmárnémetiben, Sárközújlakon, Erdődön, Nagykárolyban, Tasnádon, Nagybányán, Máramarosszigeten és Felsővisón. Ezek az egységek és alegységek a környező falvak betegeit is ellátják. Az intézményekben dolgozó egészségügyi asszisztensek, beteggondozók és szociális munkások azon munkálkodnak az év minden napján, hogy segítsenek a gyógyulásban, enyhítsék a szenvedést, a betegek lelkét reménnyel töltsék meg, mindennapjaiknak értelmet adjanak, és könnyítsenek a hozzátartozók vállára nehezedő terheken is.


A szervezet valamennyi házi betegápolói szolgáltatásokat nyújtó szociális egysége államilag engedélyezett, ennélfogva magas minőségi standardoknak kell megfeleljenek, és ezt a hivatalos szervek folyamatosan figyelemmel követik és rendszeresen ellenőrzik. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi betegápoló központjai a tavalyi évben összesen 755 beteg idősnek viselték gondját.  
 

Ön is segíthet!

Az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően, a segíteni vágyó lakosok jövedelemadójuk 3,5%-ával támogathatják azokat az akkreditált szociális szolgáltatókat, amelyek legalább egy hivatalosan engedélyezett szociális szolgáltatást nyújtanak. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a régiója egyik legnagyobb akkreditált szociális szolgáltató civil szervezete, mely Szatmár és Máramaros megye területén összesen 26 engedélyezett szociális egységet működtet.

Jövedelemadója 3,5%-nak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával Ön közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy közösségünk idős, beteg, gondozásra szoruló tagjai a házi betegápoló központok révén megszokott, otthoni környezetükben kapják meg a nélkülözhetetlen szakszerű és szeretetteljes ellátást. Adója átirányításáról a 230-as számú űrlap kitöltése által rendelkezhet, melyet a szervezet honlapjáról: www.caritas-satumare.ro is letölthet. A nyomtatvány leadható személyesen vagy az erre meghatalmazott személyen keresztül a helyi adóhivatalban, illetve továbbítható postán, de online is kitölthető. A törvény értelmében a kedvezményezett szervezet is összegyűjtheti és leadhatja a nyilatkozatokat, ezért mindazok, akik fel szeretnék ajánlani jövedelemadójuk 3,5%-át a Caritas-nak, bizalommal fordulhatnak ezügyben a hozzájuk legközelebb található Caritas-irodához. A szervezet adatai: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001. A 230-as formanyomtatvány leadási határideje: március 15.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: