2010-07-01 15:54:40• hírek • Szatmar.ro

Kicsi az érdeklődés a Zöld házra

A Környezetvédelmi és Erdőügyi Minisztérium bár a mai napon beindította a Zöld ház programját, megyénkben mégis kicsi az érdeklődés iránta.

Az elvárttól kevesebben adták le első nap irataikat a Szatmár Megye Környezetvédelmi Ügynökségének székhelyén az állami támogatás igénylésére. Amint arról már beszámoltunk, Borbély László környezetvédelmi miniszter az alternatív energiafelhasználás népszerűsítése céljából idén beindította a Zöld ház programot. A program a magánszemélyek támogatását célozza meg napkollektor, hőszivattyú, illetve famegmunkálási melléktermékekből készült tüzelőanyagokkal (pl. pellet, brikett) fűtő berendezések vásárlására.

Erre a célra a minisztérium Szatmár megyének hozzávetőleg 1 millió 850 ezer lejt különített el, ami körülbelül háromszáz személy támogatását jelenti. Az elbíráláskor figyelembe veszik a leadott dossziék beérkezésének sorrendjét is, tehát fontos, hogy időben leadják a pontosan kitöltött dossziékat.
Amint a megyei környezetvédelmi ügynökségtől megtudtuk, délig csupán tizenhat személy adta le kérelmét, ami alulmúlja az elvártakat. Több érdeklődő is megfordult a székhelyen, illetve egy-két esetben előfordult, hogy az iratok hiányossága miatt nem tudták elfogadni a dossziékat. Az ügynökség munkatársai arra intik a lakosságot, hogy ne halogassák a támogatás igénylését, hiszen korlátozott számban lehet elnyerni ezt, ugyanakkor az iratokat nagy odafigyeléssel töltsék ki.
A dossziékat a minisztérium szatmárnémeti kirendeltségének székhelyén (Mircea cel Batran, 8. szám) hétfőtől csütörtökig 8-16.30 óra között, illetve pénteken 8-14 óra között adhatják le, ahol további információkat is megtudhatnak.


Nem csak környezetbarát, de takarékos is
Nem csak környezetbarát, de takarékos is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: