2014-12-23 15:30:48• hírek • Kocsis Zoltán

330 rendőr és csendőr vigyázza karácsonyunkat

A Szatmár Megyei Rendőrség és a Szatmár Megyei Csendőrség tájékoztatása szerint a karácsonyi ünnep napjaiban, december 24-29 között összesen 330 rendőr és csendőr vigyázza nyugalmunkat. A rendőrség közzétette ügyfélfogadó szolgálatainak ünnepi programját is.

Miközben legtöbbünk szabadnapjainkat töltjük a hét második felében, van, akinek ezek a napok fokozott készenlétet jelentenek: karácsony ideje alatt 130 rendőr és 200 csendőr teljesít majd szolgálatot Szatmár megyében.

A rendőrség nyilvánosságra hozta az erkölcsi bizonyítvány és a jogosítvány kiadásával foglalkozó szolgáltatásai ünnepi programját is. Ezek szerint december 25-28. és 2015 január 1-4., azaz mindkét esetben szerda és vasárnap között mindkét iroda zárva lesz, december 29-30-án, hétfőn és kedden mindkettő a normális program szerint dolgozik. Némi eltérés csak a december 24. és a december 31-ig program között van, hisz amíg az erkölcsi bizonyítványokat 08.00 és 12.00, addig a jogosítványokhoz csak 09.00-12.00 között juthatunk hozzá.

A rendőrség néhány jó tanácsot is adott, miként vigyázhatunk testi épségünkre és vagyontárgyainkra. Az egyik ilyen, hogy bevásárláskor vigyázzunk pénztárcáinkra: lehetőleg ne hordjunk benne fölöslegesen nagy összegeket. Nem ajánlott szóba állnunk igenekkel, részegekkel, idegen társaságokkal és agresszív emberekkel. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közterületen való alkoholfogyasztás büntetendő. Figyelmeztet, hogy gépkocsijainkban ne hagyjuk jól látható helyen telefonjainkat, laptopjainkat, okostelefonjainkat.

A rendőrség arra kér, lakásainkba ne engedjünk be idegeneket, ha elutazunk, a lakásba ne hagyjunk értéktárgyakat. Elutazásunkról csak a legszűkebb körnek szóljunk.

Lehetőleg ne fogyasszunk mértéktelenül alkoholt és semmiképpen ne vezettünk alkohol hatása alatt, tanácsolja a rendőrség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: