2018-05-25 10:59:48• hírek • Bede Emőke

32 kilogrammnyi élelmiszert foglaltak le a halmi határátkelőnél

Továbbra is komoly fenyegetést jelent az afrikai sertéspestis, annál is inkább, hogy már Magyarországon is felütötte a fejét. Épp ezért továbbra is fokozott ellenőrzésnek vetik alá az Ukrajna felől érkező autók csomagjait.

Egy ilyen átvilágítás során foglalták le azt a 32 kilogrammnyi állati eredetű élelmiszert és 7 kiló takarmányt, melyeknek összértéke 819 lej volt. A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) mintákat vett ezekből további laborvizsgálatok érdekében, majd az élelmiszereket és a takarmányt megsemmisítették.
 

A DSVSA arra figyelmezteti a megye sertéstartóit, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel az állatokat. Ha bármilyen gyanús tünetet vesznek észre, azonnal értesítsék a helyi állatorvost. Bár az afrikai sertéspestis emberre nem veszélyes, azonban jelentős károkat tud okozni a sertésállomány megtizedelése által. Épp ezért a halmi, a túrterebesi és a batizi állatvásárok továbbra is zárva tartanak. Mi több, az engedély nélküli állatszállítás is szigorúan tilos a gócpontok – jelen esetben Újberek – 10 kilométeres körzetében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: