2015-02-16 19:44:04• hírek • Szatmár.ro

Állva tapsolták meg Gyenes Manit, az Év Emberét a Szatmári Díjkiosztó Gálán

A hetedik alkalommal megtartott gálán a hagyományokhoz híven a kiemelkedő eredményeket, a mások számára példaképnek állítható személyiségeket díjazta a Szatmár Megyei Tanács. Az ünnepi rendezvénynek a Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont és alig akadt üres hely a nézőtéren.

Adrian Stef megyei tanácselnök köszöntőjében elmondta: annak idején azért hozták létre a Szatmári Díjátadó Gálát, hogy a nagyközönség is megismerje azokat az emberi teljesítményeket, amelyek jó hírét viszik Szatmár megyének a nagyvilágban. Ez pedig sikerült is, hiszen olyan személyek kapnak évről-évre díjat, akik példaképei lehetnek a most felnövő generációnak.

A gálán előbb a különböző kategóriák - Kultúra-Művészet, Oktatás, Szociális tevékenység (személy), Szociális tevékenység (szervezet), Vállalkozás, Sport - díjra jelölt személyiségeit mutatták be. Ezek között voltak sportoló gyerekek, színészek, rendezők, tanárok és tantárgyversenyeken komoly eredményeket elért diákok is. Volt birkózó, egyetemi tanár, kézilabdázó, tekéző, hegyimentő és több mint 5 ezer személyt foglalkoztató vállalkozás is. Az elismerésre jelöltek névsora ebben a cikkünkben olvasható.

Azt, hogy ki kap díjat, a szervezők nagyon jól titokban tartották - így szinte mindenki izgatottan és meglepve vette át az elismerést jelentő szobrot Adrian Stef megyei tanácselnöktől és Eugeniu Avram prefektustól. Radu Ciobanu szatmárnémeti szobrászművész munkája mellett a díjazottak egyenként ezer lejes összeget kaptak.

A jelöltek bemutatása több részben zajlott, a szünetekben a Szatmári Művészeti Iskola balettáncosai és a Joyful gospel-kórus lépett fel.

Akik díjat kaptak

Elismerésben részesült pedagógusi munkásságáért Kóczinger Éva, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum matematikatanára. Ugyancsak díjjal ismerték el Schefler Barna és Schefler Gergő Hám Jánosos diákok teljesítményét - a két testvér nemzetközi matematika-versenyekről hoztak el több alkalommal fontos díjakat.

A díjazottak között szerepel Nagy Orbán, a Harag György Színtársulat színművésze és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ aligazgatója, projektmenedzsere. Kutatói munkájáért díjat kapott dr. Iegar Gianina-Diana, a Szatmár Megyei Múzeum munkatársa. Elismerést kapott Tinca Razvan Alexandru karatéka, aki világbajnoki címmel is büszkélkedhet. A sportolók közül kitüntették még Berei Lénárd István birkózót is.

A Szatmári Díjkiosztó Gála díjazottjai

A szatmáriakért végzett munkájáért díjban részesült Borlan Rodica, a Szatmár Megyei Vöröskereszt vezetője és Fülöp Szabolcs, a Multisalva Egyesület sokféle mentési képesítéssel rendelkező elnöke. Szintén elismerésben részesült a társadalomért végzett munkájáért a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége - a díjat Dan Gheorghe, a felügyelőség vezetője vette át.

Szintén díjat kapott a Draxlmaier Group szatmárnémeti gyára, ugyanis ez az egyik legtöbb Szatmár megyei személynek munkát adó vállalkozás.

Az év embere: Gyenes Emánuel

A díjak átadását követően jött az igazi meglepetés, a legrangosabb elismerés átadása. Az Év Embere címet, a szobrocskát és a 2 ezer lejes pénzdíjat a szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel kapta meg, akinek sikerült megismételni a bravúrt és az Autonet Motorcycle Team színeiben az idei versenyen megnyerte a Maraton kategóriát. Mani meghatódva és meglepetten vette át az elismerést és köszönte meg a szatmáriaknak a szurkolást és a szeretetet, amit a verseny alatt és azóta is kap.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: