2019-05-14 07:42:52• hírek • Bede Emőke

31 önkéntessel bővült a szatmári tűzoltók csapata

Néhány héttel ezelőtt hirdette meg a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség a legújabb önkéntességi programját, melyre ez alkalommal nem kevesebb mint 31 bátor fiatal jelentkezett. Nos, a képzés nemrégiben véget ért, s a jelentkezők az elmúlt hétvégén immár hivatalosan is az ISU önkéntes állományába kerültek.

„Mostantól 31 önkéntessel több teljesít szolgálatot megyénkben. Olyan fiatalok ők, akik néhány héttel ezelőtt úgy döntöttek, hogy szabadidejüket a tanulásnak és a felkészülésnek szentelik annak érdekében, hogy mások életét megmenthessék” - számolt be az ünnepségről az ISU hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzésből emellett az is kiderült, hogy ez már a harmadik generáció, mely sikeresen teljesítette a képzést.


A felkészítés során a jelentkezők betekintést nyerhettek az ISU mindennapjaiba, megtudhatták, mit jelent életet menteni és a potenciálos veszélyeket hatékony közbelépéssel megakadályozni, illetve miként kell valakit elsősegélyben részesíteni.



Természetesen az, hogy ki jelentkezhet önkéntesnek, szigorú feltételekhez van kötve. Először is olyan 16 és 65 év közötti személynek kell lennie, aki egészségügyi szempontból alkalmas a feladat betöltésére. Továbbá fontos az is, hogy büntetlen előélettel rendelkezzen a bátor önkéntes. Ha pedig valaki már előzetesen szerencsét próbált az ISU köreiben, akkor onnan ne eltanácsolás útján kerüljön el. Látva az eddigi generációk sikerességét, joggal remélhető, hogy hamarosan újabb csapatot indítanak, így aki ilyen jellegű késztetést érez magába, kövesse az ISU hivatalos Facebook-oldalát.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: