2012-12-07 16:12:47• hírek • Kocsis Zoltán

A megyei utakra elég a csúszásgátló

Mircea Dusa belügyminiszter szerint nyugodtabb, balhéktól mentesebb volt a mostani, törvényhozási választások előtti kampány, mint a júniusi helyhatósági választások előtti. Ezt annak a videó-konferenciának a keretein belül mondta, amelyet péntek délután tartott a prefektusok és dekoncentrált intézmények vezetői társaságában. A tanácskozásnak a választások mellett a téli felkészülés volt a másik témája.

Utóbbival kapcsolatban elhangzott, hogy a hétvége alatt több megyében is sárga kódot rendelnek el: az ország déli részén havazás, nyugati és északi részén pedig esőzés miatt. Az Országos Meteorológiai Intézet szerint egyes helyeken akár 25-30 liter csapadék is hullhat négyzetméterenként. Szatmár megye viszont nem tartozik a „veszélyeztetett övezethez."

Dusa elmondta továbbá, hogy országos szinten 245 bírságot szabtak ki az elmúlt két napban a nem megfelelő hótalanítás miatt, három céggel pedig felbontották a szerződést. A tárcavezető hozzátette, hogy Hunyad, Szatmár és Bákó megyék nem rendelkeznek szükséges mennyiségű csúszásgátlóval. Ezzel kapcsolatban Eugeniu Avram Szatmár megyei prefektus közölte a miniszterrel, hogy esetünkben a megyei utak számára elegendő a homok és só, míg az országutak esetében az előzetes tervek ütemében folyik a felvásárlás.

Országos szinten december 5-6-án több, mint 13 ezer tonna homok-só keveréket szórtak szét az utakon.

A kampánnyal kapcsolatban Dusa leszögezte, hogy eddig nyugodtabb, mint a tavaszi volt: mindezt arra alapozta, hogy országos szinten eddig 758 esetben tettek feljelentést, szemben a júniusi 2380-al. Felhívta mindenki figyelmét, hogy a kampánycsend szombat reggel 7.00-kor kezdődik.

A miniszter kifejtette, hogy a külföldön bejelentett lakhellyel rendelkezők a speciálisan számukra fenntartott körzetben szavazhatnak. Elmondása szerint a kormány 441.769 külföldi bejelentette lakhellyel rendelkező román állampolgárt tart nyilván...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: