2015-07-15 15:58:55• hírek • Szatmar.ro

Robbantottak a tűzoltók

Második világháborús robbanószerek semmisültek meg szerdán Majtényban - a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szakemberei így pusztítottak el harminc régi lövedéket, gránátot.

Az intézmény tájékoztatása szerint a tűzszerészek 17 robbanófejet, négy kézigránátot, négy páncéltörő lövedéket és három rakétavető-lövedéket semmisítettek meg a majtényi lőtér közelében. A harminc veszélyes tárgyat idén találták Szatmár megye különböző pontjain. Ezek rendre mezőgazdasági munkálatok során kerülnek elő, vagy olyan munkálatok során, melyek nagyobb mennyiségű föld megmozgatásával járnak.

Közleményében a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége figyelmeztet mindenkit, aki esetleg hasonló robbanószereket találna, hogy ne nyúljanak hozzá, ne emeljék meg és ne vigyék más helyre az ilyen tárgyakat. Semmiképpen ne dobják tűzbe, a fém-elemeit ne próbálják megolvasztani, abból ne próbáljanak semmiféle eszközt improvizálni.

Aki bármilyen robbanószert talált, az a 112-es egységes segélyhívó telefonszám hívásával azonnal értesítse a hatóságokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: