2015-07-08 10:29:07• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a vadonatúj tűzoltóautót

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) munkatársai tíz halálesettel szembesültek az első félévben.

Bemutatta féléves mérlegét a tűzoltóság. Mint kiderült, a tűzesetek megakadályozása, megelőzése érdekében egyebek mellett kereskedelmi egységeket, közintézményeket ellenőriztek - és büntettek: 271 pénzbüntetést osztottak ki több mint 370 ezer lej értékbe.

Az ISU munkatársai több vetélkedőt is szerveztek, amelyen diákokat vezettek be a tűzoltómunka rejtelmeibe. A "tűzoltók barátai" keretében megtartott lányok versenyében végül a Lucian Blaga Általános Iskola győzedelmeskedett, a fiúk/vegyes csapatok versenyét pedig a Gyermekek Palotája nyerte meg. Az "Életemmel védem az életet" polgári védelmi tematikájú versenyben az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum győzedelmeskedett. Három informáló kampányt is indítottak, az egyikben az önkéntességet népszerűsítették, a másikban a  tűzesetek megelőzéséről volt szó, míg a harmadikban a földrengésekkel kapcsolatos tudnivalókról és a katasztrófahelyzet esetében szükséges viselkedésről informálták a lakosságot.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügylőségének 3135 esetben kellett közbelépnie a félév alatt, ami jelentős, közel 35 százalékos növekedést mutat az elmúlt év első hat hónapjához képest. 140 esetben lakóépületeket érintő tűzesethez, 46 esetben bozóttűzhöz riasztzották őket. A SMURD rohammentőket 2730 alkalommal vetették be. A legjelentősebben a szatmárnémeti tűzoltók bevetéseinek a száma nőtt 1289-ről 1985-re. A félév során tíz halálesettel szembesültek a lánglovagok - heten lángok között, hárman vízbe fulva vesztették életüket.

A féléves mérleg bemutatásán részt vevő Altfatter Tamás kormánybiztos-helyettes és Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is aláhúzta: a megyében kitűnően működik a sürgősségi helyzetek felügyelősége, gyorsaságuk, bátorságuk példamutató.

A sajtótájékoztató részeként bemutatták az újságíróknak és a meghívottaknak az új speciális autót, amelynek segítségével akár 32 méteres magasságból - akár a 10. emeletről - is ki tudják menteni a bajba jutottakat. Ezt Szatmár megye az Erdélyi Interkommunitáris Fejlesztési Egyesületet (ADI) tagjaként nyerte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: