2017-02-09 16:45:11• hírek • Szatmár.ro

30 ezer lejt szavaztak meg a Szatmár Kupának

A rangos nemzetközi tőrvívó-esemény helyszíne lesz a hétvégén Szatmárnémeti.

Rendkívüli tanácsülésre gyűltek össze csütörtökön 14 órakor Szatmárnémeti helyi tanácsosai. Ezen egy határozati pont szerepelt: támogatás nyújtása a hétvégén megrendezendő Szatmár Kupa megszervezéséhez. A határozat jóváhagyásával 30 ezer lejjel támogatja a város az esemény létrejöttét.

Az utolsó pillanatban utalták ki a támogatást, ezt pedig szóvá is tették a tanácsosok. Mint kiderült, azért tudott csak ilyen formán támogatást adni a tanács, mert a városnak még nincs költségvetése.

A határozatban szereplő adatok szerint száz külföldi versenyző is részt fog venni az európai körverseny részét képező megmérettetésen. Jönnek vívól Ukrajnából, Ausztriából, Fehéroroszországból, Olaszországból, Lettországból, Moldovából, Szlovákiából és Magyarországról is.

Szombaton kerül megrendezésre a Stahl Katalin Emlékverseny, amelyen kadett korosztályú női tőrözők lépnek majd pástra. Vasárnap tartják a csapatversenyt, ugyancsak kadett korosztályú női tőrözőkkel a főszerepben. Ezen a napon az U17-es fiúk is pástra lépnek a Costa Vasile Emlékversenyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: