2010-11-20 11:23:52• hírek • MTI

30 éve halt meg Mae West

Harminc éve, 1980. november 22-én halt meg Mae West, a múlt század harmincas éveinek szexideálja, Hollywood egyik nagy csillaga.

Mary Jane West néven 1893. augusztus 17-én született Brooklynban. Már ötévesen revükben, zenés-táncos darabokban szerepelt, tizenegy évesen közismert személyiségnek számított, majd a Broadwayt is meghódította. 1926-ban a saját maga által írt Szex című darab előadása után "az ifjúság erkölcseinek megrontása miatt" tíz nap elzárásra ítélték, a tárgyalást övező médiacirkusz országosan ismertté tette.

Filmezni 1932-ben, 38 évesen kezdett, ami egy szexszimbólum esetén meglepően későnek tűnik, igaz, valódi életkorát gondosan titkolta. Már első, kis szerepében megcsillogtatta szabad szájú humorát, a közönség pedig tódult a mozikba; második filmje a csődtől mentette meg a Paramount stúdiót. (A saját színdarabjából készült Rosszat tett neki futtatta be Cary Grantet, és Oscar-díjra is jelölték.)  Ezzel megszületett az 1930-as évek amerikai nőideálja - az egyáltalán nem karcsú szexbomba 1935-re már a legjobban fizetett nő volt Amerikában, a férfiak közül is csak Randolph Hearst sajtómágnás előzte meg.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: