2015-08-27 16:40:10• hírek • Szatmar.ro

3028 kilométer egyetlen liter benzinnel!

A Kecskeméti Főiskola tanáraiból, tanszéki mérnökeiből és hallgatóiból álló csapat elkészítette az első olyan magyar autót, ami napelemes technológiával készült, és világversenyen, a World Solar Challenge, 2 évente megrendezésre kerülő megmérettetésen indul. Mindennek komoly szatmári vonatkozása is van, hisz az Autonet is támogatta a projektet.

A Kecskeméti Főiskola hallgatóiból és oktatóiból álló MegaLux-csapat, Kutasi Zoltán tanszéki mérnök vezetésével, 25 ország 47 csapata közül lesz az egyik, amely nekivág, hogy átszelje az ausztráliai kontinenst a sivatagon át. A World Solar Challenge Október 18-án startol Darwinban, a mezőny tagjainak pedoh október 25-ig kell elérniük Adelaide-et.

A Megalux négykerekű, katamarán formájú futurisztikus jármű. Nagyrészt szénszál-kompozitból készült, mindössze 160 kilogramm tömegű, képes akár óránkénti 130 kilométeres sebességre is.

A járműbemutatón a projektben résztvevő hallgatók elmondták, hogy az elsődleges cél a több mint 3000 kilométeres távolság problémamentes teljesítése.

Az Autonet gyémánt fokozatú támogatója a projektnek, olyan nevek mellett szerepel a logója a járművőn, mint a Mercedes, Delphi, Bridgestone. Az Autonet ezt az új irányt támogatta, miután ez a csapat bemutatta a Budapesti Mobility-n a világon a második legkevesebb benzint fogyasztó MegaMeter autóját. Ez egyetlen liter benzint fogyasztott, miközben 3028 kilométert tett meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: