2011-03-23 15:14:13• hírek • Szatmar.ro

2 százalék adójából

Tizenhat Szatmár megyei egyesület, civil szervezet, illetve alapítvány tartott sajtótájékoztatót a támogatás ügyében.

A szatmárnémeti polgármesteri hivatal tanácstermében tizenhat olyan civilszervezet tartott sajtótájékoztatót, amelyek a karitatív munkát tűzték ki életcélul. Az eseményen jelen lévő polgármester, alprefektus, illetve a megyei rendőrség képviseltje elmondták, mennyire fontos munkát végeznek ezek a szervezetek és hangsúlyozták, a közös, jó együttműködés a lakosság javát szolgálja.

A Szociális Szövetségbe tartozó civil szervezetek vezetői elmondták, legtöbbjük esetében a kizárólagos bevételi forrást a lakosok adományai jelentik, ezért nagy szerepe van a médiának is abban, hogy kellően tájékoztasson.

Egy 2010-es felmérés szerint ugyanis a romániai lakosság csupán 60%-a volt tisztában azzal, hogy személyi jövedelmének 2%-át felajánlhatja karitatív célokra. Ezzel sokat segíthet a rászorulókon, hozzájárulhat ahhoz, hogy meleg ételt, ruhát,vagy akár egy fedelet a fejük fölé kapjanak a szegényebbek.

A GFK Omnibus által végzett közvélemény-kutatásból kiderül az is, hogy a felajánlásoknak az információ hiányán kívül egy másik gátja az érdektelenség volt.

A román állampolgárok személyi jövedelemadójuk két százalékát felajánlhatják egy általuk választott civil szervezetnek, így ez az összeg nem az államkincstárba, hanem a kedvezményezett alapítvány vagy egyesület bankszámlájára fog beérkezni. A felajánlás természetesen semmibe se kerül, a magánszemélyek a 230-as, az egyéni vállalkozók pedig a 200-as formanyomtatvány kitöltésével adományozhatják oda adójuk egy részét - mondták el a rendezvényen.


Az adók 2 százalékáért kampányoltak
Az adók 2 százalékáért kampányoltak



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: