2011-02-04 13:55:37• hírek • Szatmar.ro

Bilincsbe verve hozták a bűntársakat

130 000 euróért vásárolta meg Dombrescu Nicoleta a Halmi Vám- és Pénzügyőrség vezetői állását.

Az ügyben érintett volt a kolozsvári Liviu Florian is, aki a Top 300 Capital című kiadványban 20 millió eurós  vagyonával Románia leggazdagabb személyei közé tartozik. Kiterjedt kapcsolatára hivatkozva kérte az említett összeget Dombrescutól, cserébe azt ígérte, közbenjár azért, hogy megkapja a kívánt állást.

Az ügyben további 11 szatmári személy is érintett, akiktől Niţu Romeo gyűjtötte be a kölcsönöket. A duty-free üzletekkel és csempészettel foglalkozó személyeknek azt ígérték, biztosítják majd a fekete üzleteik nyugodt lebonyolítását.

Dobrescu 2009 szeptember 23-tól 2010 február 24-ig töltötte be tisztségét, majd ezután Liviu Florian és Ion Savu ígéretet tett arra, hogy 300 000 euró fejében ismét a vezetői posztra segítik őt. Ez nem történt meg, az esetre azonban fény derült, így 2011. február. 4-én, pénteken a Szatmár Megyei Törvényszékre bilincsbe verve szállították a kolozsvári milliomos, ennek ismerősét, a szintén vállalkozó Ion Savut, illetve az egykori duty-free árus Romeo Nitut.

A tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, a vitát 14 óra 30 percre írták ki, amelyet követően sor kerül majd az itélethirdetésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: