2010-12-06 16:15:52• hírek • Szatmar.ro

290 kilogramm húst foglaltak le

Ismét a trichnózis kimutatása miatt foglaltak le húst Szatmáron.

A Szatmári Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság munkatársai 67 akciót bonyolítottak le az elmúlt hetekben, aminek során több büntetést is kiróttak, összesen 6 200 lej értékben.

Az említett 290 kilogramm szennyezett hús, amelynek értéke 18 390 lej, olyan disznókból származott, amelyeket nem a megfelelő körülmények között neveltek.

Nem csupán a disznóhússal voltak azonban problémák. 7356 lej értékben 18390 darab tojást is lefoglaltak, amelyek fel nem címkézve kerültek forgalomba, illetve fogyasztásra, így ismeretlen volt szavatosságuk.

Az említett kihágásokra a szakemberek az élelmiszerboltokban, iskolai kantinokban, cukrászdai laboratóriumokban, hús-, illetve tejfeldolgozó üzemekben, csirkeneveldékben, állatpatikákban történő ellenőrzések során bukkantak.

A hatóság munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepek közeledtével óvatosan vásároljanak, hiszen ilyenkor hajlamosabbak vagyunk az ügyek gyors intézésére, a figyelmetlenség, vagy éppen a kedvező ár miatt pedig megfeledkezünk arról, hogy a termék fertőzött, illetve lejárt szavatosságú is lehet, aminek következtében könnyen előfordulhat, hogy a családi tűz melege helyett a kórházi szobák bensőségességét érezhetjük majd át.


290 kilogramm disznóhúst foglaltak le
290 kilogramm disznóhúst foglaltak le


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: