2019-05-03 11:11:10• hírek • Szatmár.ro

28 termelő 138 nemes bora indul hétvégén a Szatmár Megyei Borok Versenyén

A Szatmár Megyei Borok Versenyére nyolc megyebeli település közel harminc borászata nevezett be május másodikán.

A nemes borok versenyét a Szatmári Borok Fesztiválja keretében rendezik meg. A díjosztó ünnepséget május 4-én, szombaton délután 16:00 órakor tartják a Shopping City bevásárlóközpont parkolójában felállított színpadon.

 

A megmérettetésre erdődi, bélteki, nagykárolyi, dobrai, halmi, avasújvárosi, túrterebesi és szatmárhegyi nedűkkel jelentkeztek a termelők. A 138 mintából 68 fehér bor, 59 vörös bor és 11 rosé.

 

 

A zsűri pénteken kóstolja meg és értékeli a beküldött borokat. A döntéshozók körében köszöntik Dr. Popa Aurelt, mint elnök, illetve Dr. Genoiu Catalint, az Országos Szőlészeti és Borászati Hatóság munkatársát, Dr. Cornel Dicut és Dr. Gavrilescu Ioant a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium köréből, továbbá Kormos Zoltán és Bóné Tibor WSET kóstolókat.

 

Az aranyéremért a szőlőből készült italok 100-ból minimum 85 pontot kell elérjenek a sok szempontú értékelés során. Az ezüst érmesek 75 és 84,99 pont között teljesítenek, míg a bronzéremhez 65 és 74,99 pontok közötti értéket érdemelnek ki a nemes nedűk.

 

 

A Szatmári Borok Fesztiválján nem csak a borverseny eredményhirdetésére kerül sor, hanem számos gasztronómiai élményre is szert tehetnek a látogatók. Mi több, ekkor adják át a Falvak Mécsese kitüntetéseket is, melyeket a Szatmár megyei települések közéletében aktívan tevékenykedő lakosok számára osztanak ki évről évre. Az esemény két fő fellépője Freddie és Marcel Pavel lesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: