2011-09-19 15:33:35• hírek • Kocsis Zoltán

Elütötte egy kamion és leszakadt a lépe a 10 éves fiúnak

Szeptember 16-19. között összesen 133 gyereket láttak el a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának munkatársai. Közülük a legsúlyosabb esetet az a kisfiú jelentette, akit péntek kora délután ütött egy teherautó Ombodon.

Az eset 14.00 körül történt, amikor a nevezett M.K. leszállt a Szatmárnémeti - Nagykolcs vonalon menetrendszerűen közlekedő autóbuszról, majd annak elejénél gondatlanul kifutott az úttestre. A buszmegállóban álló autóbuszt éppen megelőzni készülő billenő platós teherautó sofőrje már nem tudta elkerülni a balesetet, a tíz éves kisfiút pedig mintegy 12 méterre dobta el az ütközés.

A kisfiút azonnal kórházba szállították, ahol mellkasi és hasi traumát valamint végtagi sérüléseket állapítottak meg nála. A gyerek állapota azonban tovább romlott, és az újabb vizsgálatok kiderítették, hogy leszakadt a lépe. A sebészi beavatkozást követően a páciens átkerült az intenzív osztályról a gyereksebészeti osztályra.

Az elmúlt hétvége során összesen 444 személyt láttak el a Sürgősségi Osztályon, közülük hat esetben rovarcsípés miatt kialakult allergia, öt esetben verekedés, négy esetben közlekedési baleset következtében szerzett testi sérülés, három esetben túlzott alkoholfogyasztás, egy esetben pedig kutyaharapás okozta a gondot.

A 31 éves A.S. monogrammal rendelkező fiatal nő öngyilkossági szándékkal tizenöt nyugtatótablettát vett be, őt vasárnap szállították kórházba - még időben ahhoz, hogy megmentsék az életét. Szintén vasárnap került a sürgősségire a 43 éves L.G., aki testének 10-12%-a szenvedett égési sérüléseket, miután a férfi leforrázta magát.

Az elmúlt hétvégén mellesleg tizenhat gyerek született a Szatmárnémeti megyei Kórházban, közülük kilenc fiú és hét leány - derült ki az egészségügyi intézmény sajtóközleményéből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: