2017-02-13 09:02:46• hírek • Kocsis Zoltán

27 millió lejből fejlesztene Sárközújlak

Mintegy 27 millió lejes fejlesztést tervez a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal a kisvárosban és a hozzá tartozó településeken. A beruházás elsősorban az infrastruktúrát érintené. Piricsi Artúr polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő reményének adott hangot, hogy a szükséges összeget kormánytámogatásból sikerül majd előteremteni.

Az önkormányzat már elkészítette a három beruházás megvalósíthatósági tanulmányait. Ezek szerint Sárközújlak útjainak aszfaltozása 12,9 millió lejbe, a szennyvízhálózat bővítése Adorjánban, Kissárközön és Meggyesgombáson 13,4 millió lejbe kerülne. Mindezek mellett a hivatal szeretné felújítani és bővíteni a régi mozitermet, ahol fitness termet alakítana ki. Ez 775.000 lejbe kerülne.

„A három beruházás megvalósítása órisái lépés lenne közösségünk számára. Sajnos azonban arra, hogy a szükséges összeget saját forrásokból teremtsük elő, szinte semmilyen esély nincs. Ezért reménykedünk abban, hogy támogatást tudunk nyerni a kormánytól", fogalmazott Piricsi Artúr polgármester.

„Prioritásaink között szerepel, hogy Sárközújlak fejlesztési tervei számára finanszírozást szerezzünk a vidékfejlesztési program révén", jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Magyar Lóránd parlamenti képviselő is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: