2018-12-21 14:03:53• hírek • Nagy Tímea

274 arcra csalt mosolyt idén karácsonyi meglepetésével a Maurer Alapítvány

Nem sokan ismerik a Maurer Alapítványt, azt a maroknyi önkéntesből álló csapatot, akik évről évre százaknak okoznak szebb ünnepet a személyre szóló karácsonyi ajándékaikkal.

Az idei évben Mezőpetribe, Tasnádra és Ombodra látogat el az önkéntes csoport küldöttsége Maurer Róberttel, a szervezet alapítójával. A látogatásokra december 17. és 22. között kerül sor, pontosan a legszentebb ünnepet megelőző hétre időzítve az örömteli találkozót.

 

A mezőpetri óvoda, általános iskola gyermekei és tanítónői részesültek a meglepetés egy részében. Itt összesen 112 csomag talált gazdára, melyek tartalma 50 és 100 lej közötti értékre tehető. A gyermekek számára ezek a csomagok nemnek és kornak megfelelően kerültek összeállításra. Édességet, ruhaneműt, iskolai eszközöket és tisztálkodási kellékeket tartalmaztak. Ezeket az alapítvány a Baptista Egyházzal közösen adományozta az apróságok számára.

 

A tasnádi látogatás már viszontagságosabbra sikerült. Maurer Róbert így számolt be erről a szerkesztőségünknek adott interjúban: „Tasnádon a 2-es számú rövid programú állami finanszírozású óvodában jártunk, mert úgy hallottuk, eléggé rossz a helyzete az oda járó gyermekeknek. Nem tudtunk, mire számítsunk, de a személyes tapasztalatok rosszabbak voltak, mint az elképzeléseink. Ez egy elfelejtett ovi, pedig nem is egy kis faluban vagy a város szélén van. Az óvónő Szatmárról jár be minden nap. Az épületet cserépkályhával próbálja befűteni minden reggel, de eltelik jópár óra, mire érezhető a meleg. Délelőtt 10 körül értünk oda és a kabátokat még mindig magunkon kellett hagynunk. Ebben a hidegben a gyermekek nem csoda, hogy szortyognak, meg vannak hűlve és a 62-ből átlagban csak 20 jár be az intézménybe télen. Ezt tetőzte a felismerés, hogy a pedagógusnak egyáltalán nincs mivel dolgoznia, mert sem papír, ragasztó, kézműves elfoglaltsághoz kellékek, de nyomtató sincs az intézményben. Játék sincs sok, amivel a gyermekek szívesen játszanának. Szomorú, hogy ezzel senki nem foglalkozik. Szó szerint senki. Mi lesz így velük?”

 

Az alapítvány a tasnádi ovisok mindegyikét megajándékozta a személyre szóló, speciálisan összeállított csomagokkal. Itt 62 ajándék talált gazdára. Az intézmény számára vásároltak egy nyomtatót és papírt, valamint kézműves foglalkozáshoz alapanyagot és eszközöket. Játékokból sem szenvednek hiányt az apróságok ezentúl, a szervezet erről is gondoskodott. Azért pedig, hogy a csomagjaikat csak otthon bontsák fel, édességgel is kedveskedtek nekik, melyet jóízűen fogyasztottak el még nap közben a picik.

 

December 22-én Ombodra látogat Maurer Róbert és csapata, ahol 100 ajándékcsomagot ad át az egyházkerületnek. Ezeket szenteste osztják szét a helyi fiatalság körében.

 

Százaknak okozott idén boldogabb karácsonyt a Maurer Alapítvány. A szervezet állami támogatás nélkül, az intézményekkel, egyházakkal és szervezetekkel ápolt jó viszonynak és magántőkének köszönhetően segít a rászorulókon. Az önzetlenség csodára képes. A kis mindennapi csodák azok, melyek számunkra a világot jobb és élhetőbb hellyé varázsolják.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: