2017-06-24 17:31:05• hírek • Kocsis Zoltán

26 millió euróból fejlesztené a városi infrastruktúrát Szatmárnémeti

Elkészült, Kereskényi Gábor polgármester pedig pénteken meg is vitatta annak megfogalmazóival Szatmárnémeti Városi Mobilitási Tervét és Urbanisztikai Fejlesztési Stratégiáját. Mindez elengedhetetlen feltétele annak, hogy Szatmárnémeti uniós támogatáshoz juthasson.

Márpedig a szatmárnémeti önkormányzatnak 26,8 millió euró jut a Regionális Operatív Program alapjaiból. Annak pedig, hogy ehhez az összeghez hozzájusson, elengedhetetlen feltétele, hogy a város rendelkezzen  mobilitási tervvel és fejlesztési stratégiával.

A két dokumentum több olyan beruházást nevesít, amelyre Szatmárnémeti jó eséllyel vissza nem térítendő hitelt kaphat. A prioritások között szerepel a járdák, sétányok, kerékpárutak hálózatának bővítése, hibrid vagy elektromos meghajtású tömegközlekedési eszközök vásárlása, a közúti infrastruktúra minőségének fejlesztése.

A mobilitási terv olyan infrastrukturális fejlesztések sürgősségét emeli ki, mint a kerülőutak építése, a buszjáratok útvonalának optimalizálása, új kerékpárutak és parkolóhelyek építése, a gyalogosok biztonságának fokozása, közúti szabályok módosítása.

„E két stratégiai dokumentumban szereplő javaslatok megvalósítása révén elsősorban csökkenni fog a szén-dioxid-kibocsátás és létrejön egy, a mostaninál modernebb gyalogos és kerékpáros infrastruktúra. Szatmárnémeti egy dinamikus, mozgásban lévő város, a mobilitási terv pedig egy működőképes közlekedési rendszert ajánl” - fogalmazott Kereskényi.

A következő lépésként a szatmárnémeti önkormányzat a két említett dokumentumot elküldi az észak-nyugati fejlesztési ügynökséghez, amely véleményezi majd az okmányokat és elbírálja a javaslatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: