2005-08-31 15:03:37• hírek • Szatmar.ro

25 millió motor

A Ford kölni üzemében elkészült a 25 milliomodik  Ford motor.

A Ford kölni motorgyára jelentős mérföldkőhöz érkezett: elkészült a 25 milliomodik motor, amelyik egy 4.0 literes V6-os, 205 LE-s egység, s amelyet Észak-Amerikába exportálnak majd.
A kölni üzemben 1962-ben kezdődött meg a gyártás a Ford Taunusokba, illetve a Ford Caprikba való négyhengeres motorokkal, amelyeket a Ford Escortba és a Ford Mondeokba való 1.6, 1.8, illetve 2.0 literes 16 szelepes motorok követtek.
A jelenlegi V6-os motorok gyártása 1987-ben indult el. Ez az erőforrás az autók széles választékába kerül, köztük a Ford Explorerbe, a Ford Rangerbe, a Ford Sport Trac, a Ford Mustang és a Ford Mountaineer modellekbe.
Ma 57 országból érkezett 1516 ember készít három műszakban 2200 darab V6-os motort naponta, így a gyár kapacitása mintegy 680.000 darab évente. Ezzel a Ford kölni motorgyára Európa  egyik legnagyobb motorexportőre. Egy motor átlagos gyártási ideje 3,6 óra.
Az elmúlt öt évben a Ford mintegy 220 millió Eurot invesztált ebbe az üzembe, elsősorban új gépekbe és a flexibilis gyártást lehetővé tévő üzemegységekbe.
Az európai Fordnak motorgyárai találhatók még a spanyolországi Valenciában, a nagy-britanniai Bridgend-ben, illetve Dagenham-ben és a törökországi Inonuban.
Werner Harbers, az európai Ford motorgyártásért felelős igazgatója hangsúlyozta: "A kölni üzemünk több mint 43 éves tapasztalattal rendelkezik kiváló termékek gyártásában ügyfeleink számára. 25 millió erőforrás legyártása történelmi eredmény a Ford számára. Azzal, hogy a gyártási idő mindössze 3,6 óra egységenként, a hatékony gyártás élenjárói között vagyunk, segítve ezzel azt, hogy a Ford termékei versenyképesek legyenek az egész világon" – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: