2018-02-27 07:40:52• hírek • Bede Emőke

25 millió lej a roma közösségek felzárkóztatására

Harminchat hónapos program indul a megyében, melynek célja, hogy a majtényi és a túrterebesi roma közösségeket támogatássa a mélyszegénységből való kitörésben.

A program ötlete még évekkel ezelőtt megfogalmazódott, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program azonban első alkalommal visszadobta a beadott pályázatot. Ez azonban nem szegte az ötlegazdák kedvét, a Megyei Tanács és a programban résztvevő partnerek úgy döntöttek, újra benyújtják a tervezetet. A tavaly beadott dokumentációt végül kedvezően bírálták el, így a projekt közel 25 millió lejes támogatásra tett szert.
 

A SINDEX néven futó program fő célkitűzése, hogy a hátrányos helyzetben levő roma közösségek felzárkózását támogassa követendő utat jelölve ki számukra. A programok főleg a majtényi és a túrterebesi roma közösséget érintik majd. Az első lépés egy helyi szintű analízis lesz, mely feltérképezi a csoport sajátosságait, valamint azokat a problémákat, melyekkel a közösség tagjai napi szinten szembesülnek. Ha ez megvan, akkor ehhez igazítják majd a tevékenységeket.
 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program a tervek megvalósításához közel 25 millió lejjel járult hozzá. Ebből az összegből a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság olyan tevékenységeket fog szervezni, melyek kb. 600 személyt vonnak be. A gyerekek oktatásban való részvételét fogják szorgalmazni, valamint a felnőtteknek is tartanak majd tanácsadásokat. A 36 hónapon át tartó program segítségével szeretnék megkönnyíteni a roma közösség kitörését a mélyszegénységből, illetve belépésüket a munkaerőpiacra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: