2014-06-19 17:21:38• hírek • Szatmár.ro

Új vezetők a megyei és a városi NDF élén

Az új vezetők új célokkal és új lendülettel vetik bele magukat a politikai életbe.

A tisztújítást követően sajtótájékoztatót tartott a Német Demokrata Szövetség Szatmár megyei, illetve szatmárnémeti szervezetének megújult vezetősége. Ezen kiderült: mindkét szervezet élén személyi változás történt, valamint a községi szervezetek élére is sok esetben új vezetők kerültek.

A Szatmárnémeti NDF szervezet új elnöke Hölczli Josef lett, az ő munkáját segíti két alelnöke, Rist Gabriela és Leitner Stefan. A megyei szervezet élére Leitner János került, az ő alelnökei pedig Tempfli László és Ressler Stefan lettek.

A csütörtöki sajtótájékoztatón mindkét elnök jelen volt, illetve a két alelnök is: a városi szervezet részéről Rist Gabriela, a megyei szervezet részéről Ressler Stefan.

Közösen ismertették a két szervezet terveit, amelyek több esetben is fedték egymást. Cél támogatni a német kisebbséget hagyományaik, kultúrájuk megőrzésében, de védeni is az érdekeiket. Fontosnak tartják a fiatalok támogatását, legyen szó akár anyagi támogatásról is. A Fundatia Satmareana Alapítvány például rendszeresen segít a vállakozásalapításban, kamatmentes kölcsönt biztosítva a fiataloknak.

"Ami a német közösségnek jó, az az egész közösségnek jó" - hangzott el a sajtótájékoztatón, amikor az NDF infrastruktúrális fejlesztésekről beszéltek. A megyei és a városi szervezet célja a német gazdasági szereplők Szatmár megyébe vonzása, ezzel pedig munkahelyeket lehetne teremteni nem csak a német származásúak számára.

Az NDF szeretné bővíteni a tagságot is: olyan személyeket várnak a soraikba, akik német gyökerekkel rendelkeznek, akkor is, ha már nem tartják anyanyelvüknek a nyelvet.

Bemutatkozott az új NDF-vezetőség

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: