2014-03-16 13:24:40• hírek • Szatmar.ro

2500 facsemetét ültettek a Túr Menti Védett Területeken

Szombaton, azaz március 15-én 2500 kocsányos tölgy csemetét ültettek el Túrterebes község 2009-ben bezárt szeméttelepére.

Az akciót az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti szervezte partnerségben Túrterebes Polgármesteri Hivatalával és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesületével. A faültetést a Szatmár Megyei Tanács támogatta facsemetékkel, továbbá a szervezet szimpatizánsai által felajánlott jövedelemadó 2%-ából gyűlt összeg is ezt a célt szolgálta.

Hasonlóan az elmúlt évekhez, az akció nyitott volt bárki számára, aki szeretett volna csatlakozni a szervezői csapathoz. Az 50 fős csapat 4 óra alatt elültette a 2500 csemetét a célterületen. Az akció eredményeként pár éven belül a volt szeméttelep egy fában gazdag zöld területté válik.

A munka befejeztével a szervezők finom gulyással köszönték meg a résztvevők munkáját.

Az eseményről Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti ügyvezető igazgatója elmondta: „Mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az EKE - Szatmárnémeti feladatának tekinti a múltban tönkretett élőhelyek rehabilitálását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztunk elhagyott területek visszaerdősítésével és fáslegelők létrehozásával. Az EKE - Szatmárnémeti nevében szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik velünk együtt részt vettek a faültetési akcióban."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: