2020-03-27 07:57:41• hírek • Agerpres

24-re nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma Romániában

Huszonnégyre emelkedett Romániában az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma - közölte csütörtök este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Belehalt a fertőzésbe egy 56 éves, Dâmboviţa megyei férfi, aki hemodialízisre szorult, és eredetileg a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban kezelték, majd 23-án - amikor igazolódott nála a koronavírussal való fertőződés - átszállították a Victor Babeş járványkórház intenzív osztályára.

Meghalt egy 49 éves, Temes megyei férfi is, aki nem volt kórházi kezelés alatt. A férfi 20-án jelentkezett a temesvári kórház sürgősségi osztályán, ahol akut tüdőgyulladással diagnosztizálták és szakorvosi vizsgálatot javasoltak neki. A páciens azt állította, hogy nem járt külföldön, és nem került kapcsolatba fertőzött személlyel. Másnap a temesvári járványkórházban megerősítették a diagnózist, de nem utalták be. Március 24-én állapota rosszabbodott, mentőt hívtak hozzá, és mintát vettek a COVID-19-re, de nem szállították kórházba. Csütörtökön beigazolódott a koronavírussal való fertőzés, és aznap meg is halt. A férfi krónikus beteg volt (reumatoid artritisz, magas vérnyomás).

A harmadik áldozat egy 70 éves, Neamţ megyei nő, akit hemodialízis-kezelés miatt utaltak be a Piatra Neamţ-i kórházba. Március 25-én rosszabbodott az állapota. Felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja, ezért mintát vettek tőle, de még aznap meghalt. A teszteredmény csütörtökön pozitív lett.

A negyedik elhunyt egy 45 éves, Arad megyei férfi, akinél 25-én mutatták ki a koronavírust és még aznap életét vesztette, miközben a mentővel a temesvári járványkórházba szállították.
Csütörtök este érkezett jelentés egy 75 éves, Iaşi megyei férfi fertőzött haláláról is, aki cukorbeteg is volt.

Az eddigi legutolsó áldozat egy Bákó megyei 80 éves nő volt, akit a Jászvásári Fertőző-betegségek Kórházában kezeltek. A fertőzés jelenlétét március 25-én állapították meg nála, március 26-án pedig elhunyt. Az áldozat szívbeteg is volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: