2012-03-02 12:19:06• hírek • Szatmar.ro

2,25 milliárd euró nemzetközi átigazolásokra

Agüroért fizettek a legtöbbet a tavaly
Agüroért fizettek a legtöbbet a tavaly

Gazdasági válság ide vagy oda, a nemzetközi labdarúgásban jelen körülmények közepette is rengeteg a pénz forog, tudhattuk meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön közzétett közleményéből. Nem mintha eddig komoly kételyeink lettek volna...

A szövetség adatai szerint a tavalyi esztendőben összesen 11.500 labdarúgó váltott országot, az értük kifizetett pénz pedig eléri a 2,25 milliárd eurót. Az átigazolások átlagértéke 1,1 millió euró - az értéket az olyan kirívóan magas átigazolási díjak dobják meg, mint amilyen Kun Agüeroé volt: érte 45 millió eurót fizetett a Manchester City az Atletico Madridnak. A nemzetközi csapatváltások közül azonban alig 14% vont maga után pénzmozgást is a tavaly.

A FIFA 2010 októberében hozta létre az átigazolásokat figyelő és nyilvántartó rendszerét, a TMS-t, amitől az átigazolások átláthatóságának növelését, a csalások és fekete pénzmozgások visszaszorítását reméli. A rendszer mind a 208 tagország mintegy ötezer klubját tartja nyilván.

A fenti adatok kizárólag azokra a transzferekre vonatkoznak, amelyekben a labdarúgó egy másik országban folytatja pályafutását. A FIFA idén először hozta nyilvánosságra az adatokat.

A legtöbb labdarúgó mellesleg Brazíliát hagyta el a tavaly: 1500-an szerződtek külföldre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: